Profesii

Schimbări majore la conducerea Pfizer: Ian Read părăseşte poziţia de CEO pentru cea de preşedinte executiv şi va fi înlocuit de actualul director operaţional, Albert Bourla

Schimbări majore la conducerea Pfizer: Ian Read...

Autor: Alex Ciutacu

01.10.2018, 17:15 130

Ian Read, CEO-ul Pfizer, va părăsi poziţia de CEO începând cu data de 1 ianuarie 2019 pentru a deveni preşedinte executiv. Actualul COO al companiei, Dr. Albert Bourla, va prelua conducerea companiei, potrivit Fortune.

În cadrul unei declaraţii de presă, Read a anunţat că „acum este momentul potrivit pentru o schimbare la nivelul conducerii” companiei. Acesta a lăudat experienţa lui Bourla şi a spus că este persoana potrivită pentru „a livra următorul stagiu de creştere” pentru Pfizer.

Read este CEO-ul companiei încă din 2010. În ultimii opt ani, acesta a adus acţionarilor peste 120 de miliarde de dolari şi a crescut dividendul pe acţiuni de la 80 de cenţi în 2010 la 1,36 de dolari în prezent. Acesta este respectat printre acţionarii Pfizer pentru creşterea pe care a adus-o companiei.

Bourla lucrează în cadrul Pfizer de 25 de ani şi a condus divizia de Innovative Health. Compania transmite că Bourla a crescut grupul către „venituri record” de 31,4 miliarde de dolari şi a construit o divizie de Pieţe Emergente în cadrul Innovative Health, care a adus companiei venituri de 4,4 miliarde de dolari doar anul trecut.

În plus, Albert Bourla a condus divizia Pfizer de vacinuri, oncologie şi produse de îngrijire.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO