Profesii

Salariatul angajat temporar ar putea primi mai puţini bani decât un angajat, pentru aceeaşi muncă

Autor: Alexa Aurelia

19.01.2011, 17:34 46

Salariatul angajat temporar ar putea primi bani mai puţini decâtun angajat care prestează aceeaşi muncă, dar nu va putea avea unvenit mai mic decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată,potrivit ultimei variante a proiectului de modificare a Coduluimuncii, obţinută de Mediafax.

Proiectul de lege privind modificare Codului munciipe care Ministerul Muncii l-a supus dezbaterii publice în decembrie2010 prevedea că salariul primit de persoana angajată temproar nupoate fi inferior celui pe care îl primeşte angajatul societăţiicare prestează aceeaşi muncă sau una similară.

Proiectul Codului munciiaflat în dezbatere publică prevede noi modalităţi de angajare, pelângă contractul individual de muncă pe durată nedeterminată şi celpe durată determinată, variante prezente în actuala legislaţieromânească.

Astfel, printre modalităţile de angajare propuse sunt muncatemporară, contractul de muncă fracţionată (cu normă parţială),munca la domiciliu şi contractul de ucenicie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO