Profesii

Ce salariaţi se mai încadrează în categoria a doua a campaniei de vaccinare? Cei peste 200.000 de angajaţi din comerţul alimentar pot fi înscrişi. Retailerii non-food poartă discuţii cu DSP pentru oamenii lor

Ce salariaţi se mai încadrează în categoria a doua a...

Autor: Cristina Roşca

21.01.2021, 00:05 1137

♦ În tot comerţul local (CAEN-urile 45, 46 şi 47) lucrează 850.000 de oameni, fiind al doilea cel mai mare angajator din economie după industria prelucrătoare.

Jucătorii din comerţul alimentar îşi pot înscrie angajaţii în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, acesta fiind un domeniu considerat esenţial, alături de industria alimentară, transporturi sau telecomunicaţii, spun reprezentanţii companiilor din in­dus­trie. De altfel, unii retaileri au început deja vaccinarea sala­ria-ţilor. Este cazul Kau­fland, liderul pieţei locale după cifra de afaceri şi unul dintre cei mai mari angajatori din economie cu 15.000 de salariaţi.

„În fiecare zi, cei din linia întâi duc o luptă grea. Sunt deosebit de recu­noscător că suntem printre primii care vor be­neficia de această soluţie mult-aşteptată de o lume întreagă: speranţa unui viitor fără frică“, declară Marco Hößl, CEO Kaufland România şi Republica Moldova. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO