Profesii

"Şahul fizic" care îi deconectează pe corporatişti sau aventura de pe planşă

"Şahul fizic" care îi deconectează pe corporatişti...

Autor: Pro Sport

08.11.2014, 18:03 457

Sabia, ca ramură a scrimei, este sportul care te învaţă că cel mai mare duşman al tău nu este greşeala, ci pasivitatea. Să nu faci nimic, să te răzgândeşti la jumătatea drumului. Este lecţia de viaţă cu care pleacă acasă, miercuri de miercuri, „amatorii“ de la clubul Riposta, oameni care ajung să se dueleze ca personajele lui Dumas sau maeştrii Jedi din filmele lui George Lucas.

Medici, ingineri, cântăreţi, oameni din zona corporate, cu cariere de succes, se adună în fiecare miercuri la sala de scrimă Floreasca. „Oameni de calitate“, concluzionează Constantin Sandu, cel care a pus bazele clubului de scrimă „Riposta“ alături de Lucian Dina. „În 2008, ne-am înfiinţat ca şi club sportiv, dar noi am început lucrul cu amatorii de vreo 13 ani“.

„Riposta“ propune un sport pe care 9 din 10 oameni sigur nu l-ar numi dacă ar avea de înşirat rapid, primele zece sporturi pe care le faci „for fun“, într-o seară de vară, de toamnă sau de iarnă. „Până anul acesta şi eu eram convinsă că scrima este un sport exclusiv al performanţei“, admite Bianca, o începătoare, aflată doar la a patra lecţie. Este însă un sport care te cucereşte pe loc, pentru că propune „o combinaţie foarte elegantă între minte şi corp“, după cum spune George Ştefan Kudor, membru al formaţiei Trei Parale. „Mi-a plăcut totul, estetic - cum arată, cultural, filozofic, tot ansamblul. Nu este numai sport. Este o plăcere. Te calmează. Şi mental - este un fel de yoga dar în timpul căreia mai faci şi condiţie fizică. Este o împletitură aparte. La prima vedere poate că nu pare foarte spectaculos, cred că este şi mai puţin cunoscut. Dar când eşti acolo, pe planşa de tragere, trăieşti cu totul altceva. Este o adevărată aventură. Nu-i nevoie să fie ca în filme, să învârţi sabia de o sută de ori şi să faci tot felul de scheme ca să fie spectaculos. Trebuie să trăieşti acolo, momentul“, descrie cu entuziasm cântăreţul-inginer şi ecologist sportul pe care îl practică de 18 luni.

Citiţi articolul integral pe www.prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO