Profesii

România, pe locul trei în UE la numărul de locuitori care s-au dus să înveţe antreprenoriat de la oameni de afaceri din altă ţară

România, pe locul trei în UE la numărul de locuitori...

Autor: Corina Mirea

18.09.2014, 13:01 505
Circa 250 de antreprenori români s-au dus în străinătate în ultimii cinci ani să înveţe de la oameni de business din Marea Bri­­tanie, Ger­­mania, Fran­ţa sau Olan­da cum să îşi conducă afacerea sau care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze ca să reziste pe piaţă.
 
România este astfel cea de-a treia ţară care a „livrat“ cei mai mulţi ucenici de antreprenori ţărilor în Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus pentru antre­prenori derulat din 2009 de Comisia Europeană, potrivit unui raport al instituţiei.
 
Pe primele locuri se află Italia şi Spania, de unde mai mult de 1.000 de oameni de afaceri care conduc businessuri mici sau viitori antreprenori au vrut să înveţe să conducă o companie de la străinii cu „state vechi“ în domeniu.
 
„Tradiţional, România nu a avut un spirit antreprenorial prea evident şi este normal să se uite spre Nord sau Nord-Vest, unde a început, practic, conceptul de antreprenoriat. Românul nu a fost obişnuit să aibă grijă de o corporaţie, de un grup de oameni pentru care să fie responsabil, ci a fost obişnuit să fie antreprenor în ograda lui“, spune sociologul Bogdan Lu­caciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO