Profesii

Rolls-Royce va tăia 800 de locuri de muncă la divizia navală

Rolls-Royce va tăia 800 de locuri de muncă la divizia...

Autor: Anca Olteanu

01.12.2016, 15:58 77

Reducerea de personal intenţionată de Rolls-Royce vine în contextul în care preţul scăzut al ţiţeiului brut afectează cererea de exploatare în industria petrolieră şi în cea a serviciilor de ambarcaţiuni.

Etapele de reorganizare includ restructurarea echipei de conducere şi implementarea unor iniţiative de reducere a costurilor, au declarat, joi, reprezentanţii Rolls-Royce. Măsurile ar genera costuri de 20 de milioane de lire, care vor fi împărţite între 2016 şi 2017 şi ar trebui să aducă economii de până la 50 de milioane de lire începând cu mijlocul anului 2017.

Rolls, cunoscut pentru motoarele pentru aeronave, a tăiat deja mai mult de 1.000 de locuri de muncă la producţia navală, din 2016. În prezent, divizia are 4.800 de angajaţi în 34 de ţări, 1.900 fiind în Norvegia, unde este sediul companiei.

Diviza maritimă furnizează echipamente precum elice, cârme şi echipamente cu propulsie pentru nave aflate departe de coastă, platforme de benzină şi motorină, nave de lux şi altele.

Ca parte a schimbărilor, Rolls intenţionează să fondeze un centru de cercetare pentru noi produse cu propulsie în Ulsteinvik - Norvegia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO