Profesii

Roland Berger da burse de cate 1.500 de euro pentru studentii de la ASE

21.11.2008, 16:56 134

Studentii care vor participa la programele de mobilitate doar pe durata unui semestru vor primi burse in valoare de 750 de euro/persoana. Tinerii care doresc sa beneficieze de o bursa Roland Berger trebuie sa fie studenti ASE inscrisi in programul de schimb universitar Erasmus 2008 - 2009.

Selectia candidatilor va fi facuta de catre reprezentanti ai Roland Berger Romania pe baza aplicatiilor primite si a interviurilor individuale.
Recent, compania a incheiat un parteneriat cu Academia de Studii Economice, care urmareste sprijinirea activitatilor didactice si siintifice din cadrul academiei si pregatirea profesionala a viitorilor economisti. "Bursele Erasmus sunt doar un prim pas in trasarea unui parteneriat pe termen lung, ale carui aspecte punctuale le discutam in prezent cu reprezentantii Academiei de Studii Economice", spune Alexandru Filip, senior consultant in biroul din Bucuresti al companiei.
Roland Berger Strategy Consultants este una dintre cele mai mari firme de consultanta la nivel mondial si cea mai mare de origine europeana.
Fondata in Germania in anul 1967, compania cuprinde in prezent peste 2.000 de angajati si 36 de birouri in 25 de tari. Erasmus este un program de cooperare si mobilitate universitara care isi propune sa promoveze invatamantul superior european si comunicarea interculturala la nivel mondial. Peste 19.000 de studenti romani au plecat pana in prezent la studii in strainatate in cadrul schimburilor Erasmus.
 
Cine mai investeste in tineri?
  • Compania farmaceutica Ozone Laboratories Romania, prin intermediul Scolii de vara Ozone 4Success, ofera sase burse de 1.500 de euro fiecare, pentru studenti de la facultatile de medicina, farmacie si economie. Acestia vor participa la un stagiu de pregatire in strainatate sau la un internship de trei luni in cadrul Ozone.
  • Fundatia Renault acorda trei burse pentru studentii in anul V sau la master, precum si pentru absolventii Universitatii de Politehnica din Bucuresti, pentru a participa la un program de formare de nivel masterat in specializarea transporturi si dezvoltare durabila, realizat in parteneriat de universitati din Franta. Durata programului este de 15 luni, fiecare student primind o bursa de 1.000 de euro pe luna.
  • Fundatia Dinu Patriciu, prin intermediul programelor "Inventeaza-ti viitorul!" si "Orizonturi deschise", acorda burse elevilor de liceu si studentilor cu rezultate academice exceptionale, care au o situatie materiala precara. In prezent, fondul fundatiei este de aproximativ 100 mil. dolari (circa 68 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO