Profesii

Rezidenţiat în spitale private. Reprezentant MS: E o variantă

Rezidenţiat în spitale private. Reprezentant MS: E o...

Autor: Departamentul Social

08.12.2019, 13:28 140

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Horaţiu Moldovan este de părere că rezidenţiatul în spitale private este o variantă de luat în seamă şi se află în atenţia MS, atâta timp cât aceste centre beneficiază de bază tehnologică avansată. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Horaţiu Moldovan, a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la UMF Carol Davila, din Bucureşti, dacă este pregătirea rezidenţilor în sistem privat o variantă de luat în seamă.

„Este o variantă, deoarece spitalele private au bază tehnologică foarte avansată pentru momentul actual. Să nu uităm faptul că în aceste spitale, în multe dintre ele, lucrează şi cadre universitare cu foarte multă experienţă şi abilitate, care au chiar calitatea de conducători de doctorat, deci au şi abilitatea universitar-academică de a coordona aceste specializări”, a spus secretarul de stat.

Întrebat, în continuare, când se va putea realiza rezidenţiatul în spitale private, dr. Moldovan a răspuns că „este o problemă tehnică, pe care urmează să o avem în discuţie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO