Profesii

Reincepe febra angajarilor din constructii

Reincepe febra angajarilor din constructii

Click pentru imaginea intreaga

19.02.2007, 20:27 23

Dupa o perioada de relativa pauza, angajatorii din domeniul constructiilor au iesit din nou la vanatoare de oameni. Astfel, nu mai putin de 60 de pozitii din oferta destul de saraca in joburi de saptamana trecuta au fost postate de catre companiile din constructii.
In conditiile in care dezvoltatorii anunta finalizarea a aproximativ 10.000 de locuinte anual, a sute de mii de metri patrati de mall-uri, iar estimarile spun ca stocul de spatii de birouri se va mari cu peste un milion de metri patrati in cinci ani, angajatii specializati in constructii ar trebui sa sara in sus de bucurie. Iar daca punem la socoteala planurile extrem de optimiste ale Ministerului Transporturilor, care vizeaza construirea a aproape 200 de kilometri de autostrada in acest an, lucrurile par sa stea si mai bine.
Desi cele mai cautate pozitii sunt cele de baza, la nivelul de blue-collars, companiile angajatoare au nevoie sa-si completeze si necesarul la nivel de management. Acvatot, companie care activeaza in domeniul constructiilor si care a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de peste 19 milioane de euro, a fost unul dintre cei mai activi angajatori in saptamana care a trecut. Joburile vacante au fost in constructii si in domeniul reabilitarii retelelor de apa, canalizare si de gaz.
Oferta destul de generoasa din acest domeniu a fost completata de joburile postate de companiile Hilti si Holcim. Grupul Holcim, unul dintre liderii mondiali in productia si distributia de ciment, betoane si agregate, cauta pe langa posturile din Bucuresti si Campulung, un coordonator regional mentenanta pentru punctele de lucru din Timisoara, Arad, Oradea si Satu Mare.
Domeniul financiar-bancar ramane si el printre cele mai active. BRD continua recrutarea de noi angajati, iar bancile ING, Bank of Cyprus si Bank Leumi Romania adauga noi posturi pentru absolventii facultatilor de profil. Bank of Cyprus a postat anunturi pentru pozitiile head of corporate, senior credit risk officer, branch manager, head of central processing, head of produc development si head of credit administration. Pentru toate posturile de mai sus este necesara o experienta relevanta pe o pozitie similara.
Pe locul trei in topul angajatorilor, umar la umar, se afla IT-ul si domeniul farmaceutic. Companii precum Schering, Farmexim si GSK sunt in cautare de oameni care sa se alature echipei lor.
Schering, unul dintre liderii mondial in domeniul companiilor farmaceutice orientate spre cercetare, cu sediul in Germania, este in cautare de reprezentant medical cu norma intreaga pentru judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Ialomita.
Viitorul angajat Schering trebuie sa aiba diploma in medicina sau farmacie, cunostinte de limba engleza si de PC, carnet de conducere categoria B si domiciliul in municipiul Craiova.
Bearing Point continua recrutarea pentru 300 de consultanti SAP, pastrandu-si in continuare pozitia de cel mai activ angajator din acest domeniu. Anuntul de angajare a fost postat in urma cu aproximativ doua luni catre de Bearing Point prin intermediul firmei de recrutare Manpower.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO