Profesii

Răzvan Butucaru, Mazars: Pandemia a schimbat strategia companiilor şi modul de acţiune al consiliului de administraţie şi al conducerii executive. Rezilienţa organizaţională şi managementul riscului se menţine printre preocupările cele mai importante

Răzvan Butucaru, Mazars: Pandemia a schimbat strategia...

Autor: Răzvan Botea

26.01.2022, 12:08 125

Răzvan Butucaru, partener, Financial Services and Advisory Leader la Mazars România, a spus, la conferinţa „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică“ că Pandemia a schimbat strategia companiilor şi modul de acţiune al consiliului de administraţie şi al conducerii executive.

„Printre principalele aspecte relevate de studiu a fost faptul că perioada aceasta a pandemiei a adus o schimbare în ceea ce priveşte strategia, modul de acţiune al companiilor, consiliul de administraţie şi al conducerii executive”, a spus Răzvan Butucaru.

Rezilienţa organizaţională şi managementul riscului se menţine printre preocupările cele mai importante, relevă studiul Mazars „Board Transformation: Leadership in transition, how boards and directors are adapting to a post-pandemic reality. Survey-ul, condus în rândul a 270 de lideri de afaceri seniori, din Marea Britanie, Uniunea Europeană, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă.

Prezentarea studiului a avut loc la evenimentul „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică“, organizat de Mazars şi CCIFER, cu sprijinul Ziarului Financiar.

Ce a mai spus Răzvan Butucaru:

Rezilienţa organizaţională şi managementul riscului se menţine printre preocupările cele mai importante, dar există un balans în ceea ce priveşte inovaţia. 52% dintre respondenţi au afirmat că transformarea digitală şi inovaţia a fost printre preocupările lor şi vor fi şi în următoarele 10 luni.

Se observă o preocupare a companiilor pe ceea ce înseamnă bunăstarea angajaţilor. 80% din respondenţi afirmă că în cadrul organizaţiilor lor, consiliul de administraţie s-a ocupat  mai mult în această direcţie, în a motiva angajaţii şi în a gestiona potenţialele sentimente negative faţă de activitatea companiilor.

În ceea ce priveşte strategia pe termen lung, 52% dintre respondenţi afirmă că şi-au revizuit strategia pe termen lung. Este un moment de analiză pentru fiecare organizaţie.

Transformarea digitală a fost accelerată de pandemie, aşa cum ne aşteptam, şi acest ritm va continua şi în viitor. În ceea ce priveşte planificarea financiară, transformarea digitală a adus îmbunătăţiri şi în această zonă.

ESG – Enviromental, social, governance – Pandemia a pus mai accentuat acest subiect pe agenda consiliului de administraţie. Mai mult de jumătate dintre respondenţi au accentuat această prioritate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO