Profesii

Rata şomajului în SUA a scăzut în luna mai la 13,3%, faţă de nivelul-record înregistrat în aprilie. Totodată au fost create 2,5 milioane de locuri de muncă

Rata şomajului în SUA a scăzut în luna mai la 13,3%,...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

05.06.2020, 18:09 379

Rata şomajului a scăzut în Statele Unite în luna mai, ajungând la 13,3%, faţă de nivelul-record înregistrat în aprilie, indicând începerea relansării economice după restricţiile antiepidemice, informează postul Fox Business.

Rata şomajului a fost în luna mai la nivelul de 13,3% în Statele Unite, fiind create 2,5 milioane de locuri de muncă, a comunicat vineri Departamentul Muncii de la Washington.

În aprilie, rata şomajului atinsese nivelul de 14,7%, cea mai gravă situaţie de la începerea înregistrării datelor, în anul 1948.

În martie şi aprilie, în Statele Unite au fost suspendate 22,1 milioane de locuri de muncă, în contextul blocării activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Preşedintele Donald Trump s-a declarat încântat de noile cifre de pe piaţa muncii. "Este un raport uimitor despre locurile de muncă", afirmat Donald Trump prin Twitter.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Donald Trump a declarat că în industria hotelieră şi de petrecere a timpului liber au fost create 1,2 milioane de locuri de muncă. "Suntem în această situaţie întrucât economia are o bază puternică", a explicat liderul de la Casa Albă, subliniind că prin restricţiile antiepidemice "au fost salvate milioane de vieţi".

"Întreaga lume suferă din cauza coronavirusului", a argumentat Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO