Profesii

Radu Timiş, fondatorul Cris-Tim, a fost desemnat Antreprenorul anului 2016

Radu Timiş, fondatorul Cris-Tim, a fost desemnat...

Autor: Adelina Mihai

23.11.2016, 23:06 1036

Radu Timiş, antreprenorul care a pus bazele procesatorului de carne Cris-Tim, a fost desemnat Antreprenorul anului 2016 în cadrul proiectului „Campioni în business”. Grupul Cris-Tim a ajuns la afaceri de 105 milioane de euro anul trecut.

Alături de Radu Timiş, alţi opt antreprenori din regiunea Munteniei au fost premiaţi în această seară în cadrul galei “Campioni în business” 2016, companiile lor înregistrând o performanţă deosebită în afaceri în ultimul an.

„Am început acest proiect acum şase ani din dorinţa de a descoperi companiile antreprenoriale şi poveştile frumoase din spatele lor. Aşa am aflat despre antreprenori care au început prin fabricarea medicamentelor în baie, care cărau colete cu maşina personală sau care au intrat în afaceri cu banii obţinuţi din vânzarea apartamentului soacrei. Aceste poveşti au dovedit că se poate, că antreprenorul român ştie să se bată şi că poate deveni lider în domenii care sunt dominate de multinaţionale, cum este exemplul producţiei de lactate sau al comerţului cu bricolajul”, a spus Şerban Roman, vicepreşedinte în cadrul fondului de investiţii Enterprise Investors, în cadrul Galei „Campioni în business” 2016, organizată în această seară la Bucureşti.

În fiecare an, Enterprise Investors, Banca Comercială Română, PwC România şi Asociaţia Triple Helix România premiază cele mai dinamice afaceri antreprenoriale în cadrul proiectului „Campioni în business“. Aflat la cea de-a şasea ediţie, evenimentul şi-a desemnat deja campionii din regiunea Moldovei şi pe cei din regiunea Transilvaniei, iar în această seară au fost premiaţi Campionii în business din regiunea Munteniei.

Astfel, la  categoria „companii mari”, firme care au cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro, au fost premiate următoarele companii deţinute de antreprenori români din Muntenia: IRIGC Întreprinderea de Reparaţii şi Instalaţii Gaze şi Construcţii Impex din Bucureşti (lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide), Blue Air - Airline Management Solutions din Bucureşti (transporturi aeriene de pasageri) şi  Cristim 2 Prodcom din Bucureşti (comerţ cu ridicata al cărnii şi produselor din carne).

De asemenea, trei companii antreprenoriale din industria IT au fost premiate în cadrul evenimentului din această seară la categoria „companii mici” (cu afaceri cuprinse între 3 şi 15 milioane de euro): Intergraph Computer Services din Bucureşti (activităţi de realizare a soft-ului la comandă), Dataware Consulting din Bucureşti (activităţi de realizare a soft-ului la comandă) şi Syncro Soft SRL din Dolj (activităţi de editare a altor produse software).

La categoria „premii speciale” au fost acordate două premii, unul pentru Proleasing Motors din Prahova (care activează în comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare) şi unul pentru F64 Studio SRL din Bucureşti (comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate).

„Cred că cel mai important lucru pe care a reuşit să îl facă proiectul <Campioni în business> a fost acela că a reuşit să creeze o comunitate a oamenilor de afaceri români. Noi, la PwC, petrecem cel puţin o lună de zile cu analiza, intrepretarea şi auditarea rezultatelor financiare ale companiilor antreprenoriale pentru a realiza acest clasament al campionilor în business. De aceea, acest eveniment este o recunoaştere obiectivă şi independentă a activităţii pe care antreprenorii au desfăşurat-o”, a spus Ionuţ Simion,  country managing partner în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

În 2016, un număr de 2.900 de companii cu acţionariat privat local au fost analizate în cadrul proiectului „Campioni în business“, prin care este răsplătită performanţa rezultatelor financiare ale celor mai dinamice companii locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO