Profesii

PwC: Angajaţii români din mediul privat au avut parte de cele mai mici creşteri salariale din 2008 încoace

PwC: Angajaţii români din mediul privat au avut parte...

Autor: Adelina Mihai

09.09.2016, 00:05 590
Salariile angajaţilor din companiile private au crescut, în medie, cu 3,7% anul acesta, potrivit studiului salarial al PwC. În 2008, angajaţii au beneficiat de creşteri salariale medii de 13,5%.
 
Salariile angajaţilor din mediul privat au crescut în medie cu 3,7% în 2016, sub nivelul de 4,1% înregistrat în 2015 şi aproape de patru ori mai redus decât creşterea de 13,5% înregistrată în urmă cu opt ani, arată datele studiului salarial şi de beneficii PayWell România realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC. În plus, creşterile salariale realizate anul acesta au fost efectuate sub nivelul planificat iniţial de companii, de 3,9%, mai arată rezultatele studiului.
 
Cele mai mari creşteri salariale medii au fost acordate angajaţilor din sectorul bunurilor de larg consum (5,8%) şi în retail (4,3%), acestea fiind in­fluenţate şi de creşterea salariului minim pe economie din ultimul an, precum şi de creşterea consumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO