Profesii

Provocare uriaşă pentru Simona Halep: Numărul 1 WTA şi-a aflat adversara contra căreia va debuta la turneul WTA de la Roma

Provocare uriaşă pentru Simona Halep: Numărul 1 WTA...

Autor: Andrei Pal, Mediafax

14.05.2018, 18:21 137

Simona Halep va juca împotriva jucătoarei în faţa căreia nu a câştigat decât trei game-uri în semifinalele turneului de la Indian Wells. 

Simona Halep va debuta la Roma împotriva lui Naomi Osaka (20 ani, 21 WTA) i-a câştigat seturi la 0 şi la 3 şi Victoriei Azarenka, în primul tur al turneului de la Roma, însă în ordine inversă faţă de meciul contra numărului unu mondial din deşertul californian.

Osaka a contabilitzat în primul set erorile sportivei din Belarus, care nu a câşltigat decât şapte puncte în primele cinci game-uri. Azarenka a contat abia în game-ul al şaselea, într-un game intens pe serviciul său, în care dubla campioană de la Australian Open a făcut tot ce a putut pentru a relansa meciul. Două mingi de break salvate nu au fost însă suficiente pentru Azarenka, iar Osaka a pus punct manşei în 27 de minute.

Japoneza a continuat şarja ofensivă, a deschis cu break setul secund, iar replica Azarenkăi a fost palidă: break şi egalitate restabilită la doi,înaintea unei noi serii a tinerei jucătoare nipone. Jocul mai compact al lui Naomi Osaka a făcut diferenţa imediat, nipiona a sprintat spre 4-2 şi a avansat fără emoţii spre o primă victorie a carierei pe zgura de la Roma, scor 6-0, 6-3 într-o oră şi 13 minute.

Simona Halep (1 WTA) va juca pentru a cincea oară în carieră împotriva lui Naomi - însă partida din turul doi de la Roma va fi doar a doua pe zgură între cele două - după un duel intens la ediţia 2016 a Roland Garros-ului, încheiat de Simona cu 4-6, 6-2, 6-3. Liderul mondial are avantaj de 3-1 la general şi un joc mult mai bine adaptat suprafeţei roşii.

Turneul de la Roma va stabili, până duminică, distribuţia exactă a capilor de serie pentru French Open. Simona este în urma danezei Caroline Wozniacki în clasamentul în timp real, astfel încât are nevoie de un parcurs la Foro Italico mai bun decât campioana de la Australian Open şi cel puţin o calificare în sferturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO