Profesii

Propunere: Cupoanele de pensie ar putea fi trimise on-line

Propunere: Cupoanele de pensie ar putea fi trimise on-line

Autor: Petru Mazilu

28.03.2021, 13:56 1966

Cupoanele de pensii ar putea fi trimise on-line la cererea beneficiarilor. Este ideea fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, care a anunţat că va depune un amendament la legea pensiilor.

Violeta Alexandru a explicat pe Facebook că ideea i-a venit în urma unor discuţii cu pensionarii care s-au plâns de faptul că poştaşii nu le mai aduc talonul de pensie deoarece primesc pensia pe card.

„Ideea asta să stai acasă, să nu îţi poţi face niciun program în aşteptarea poştaşului este, pur şi simplu, depăşită. Ca şi cea privind obligaţia de a merge tu la poştă pentru un serviciu pentru care statul plăteşte să îţi fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie şi ideea de a merge toţi la poştă mi se pare neinspirată”, a fost concluzia deputatului liberal.

De aceea, Violeta Alexandru propune ca, la cerere, cupoanele să fie trimise în format electronic.

„De exemplu, talonul de pensie s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite şi electronic”, a precizat Violeta Alexandru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO