Profesii

Prof. Leslie Szamosi: Programul Executive MBA Pan-European de la CITY College, University of York Europe Campus vine acum cu o diplomă dublă şi este mai puternic şi mai aplicat ca niciodată

Articol cu conţinut publicitar

Autor: Publicitate

26.05.2021, 08:00 490

Oferit la Bucureşti de către CITY College, University of York Europe Campus, programul Executive MBA Pan-European este acum un MBA de clasă mondială care vine cu diplomă dublă de la două universităţi de renume. Programul vine ca o experienţă educaţională completă, care include călătorii internaţionale şi profesori de la universităţi de top.

Programul Executive MBA oferit CITY College, University of  York Europe Campus avansează către un program în parteneriat cu diplomă dublă, ceea ce înseamnă că studenţii care încep programul în anul academic 2021-2022 vor primi o diplomă de la University of  York şi una de la University of Strasbourg.

„Când ne-am gândit să ducem la următorul nivel programul nostru MBA care s-a bucurat de succes, cea mai importantă idee a fost să îl facem mai puternic şi mai aplicat ca niciodată în ceea ce priveşte mediul european, dar şi dincolo de el. Cea mai mare noutate este oportunitatea ca studenţii să obţină o diplomă dublă”, a explicat Prof. Leslie Szamosi, director al programului Executive MBA Pan-European CITY College, University of York Europe Campus.

Ce aduce programul Pan-European pentru români

CITY College şi-a făcut un nume pe scena regională a educaţiei de business, întrucât a oferit programul Executive MBA în sud-estul şi estul Europei constant în ultimii 30 de ani.

„Am pregătit aproape 4.000 de manageri în opt ţări diferite, printre care şi Bucureşti. În pandemie am învăţat că este critic pentru organizaţii să fie pregătite de schimbare şi adaptare, mai ales în mediul de business de astăzi. Considerăm că evoluţia programului MBA înspre unul cu diplomă dublă oferă oportunităţi mai bune pentru români, în contextul în care încercăm să ieşim din pandemie şi să fim mai pregătiţi pentru viitor”.

Pe lângă diploma dublă, programul EMBA le oferă studenţilor o adevărată experienţă internaţională, cuprinzând trei călătorii de studiu: în York, Marea Britanie; Strasbourg, Franţa, respectiv Salonic, Grecia.

„Componenta internaţională a programului nostru a fost întotdeauna în centrul experienţei în toate cele opt oraşe în care livrăm acest program. Programele de MBA de astăzi trebuie să ţină cont de ţară, continent şi de perspectivele globale”.

Programul Executive MBA pan-european devine mai uşor accesibil şi pentru oamenii foarte ocupaţi, care vor să continue munca în timp ce studiază pentru a trece la următorul nivel.

Studenţii pot alege între modul executive, adică studii în persoană plus trei călătorii internaţionale, sau modul executive blended, care cuprinde cursuri online şi cele trei călătorii internaţionale.

„Aş spune că viitorul modului în care vor fi livrate programele de tp MBA nu este clar încă, dar se va împărţi între trei categorii: faţă-n faţă, online şi hybrid. Din experienţa noastră, studenţii îşi doresc o experienţă faţă-n faţă, raportat la nevoile lor şi la ce vor să obţină de la o astfel de diplomă”.

Ce pot învăţa

Curricula programului pune accent pe învăţarea experenţială prin proiecte din viaţa reală, workshop-uri şi coaching în carieră, lărgind spectrul de aplicare a teoriei şi abilităţilor şi dobândind capacităţi de leadership strategic.

Participanţii la programul acreditat de Association of MBAs (AMBA) şi de Chartered Management Institute (CMI) se pot specializa alegând una dintre cele şase specializări disponibile:. General Management, Marketing, Finance, Logistics and Supply Chain Management, Health Care Management, Human Resource Management 

Totodată, Prof. Leslie Szamosi a explicat că au fost introduse şi cursuri noi în această perioadă de criză şi transformare, mai ales în contextul în care programul Executive MBA pan-european devine mai puternic ca niciodată.

„Recent am introdus cursul de Open Collaboration Tools for European Business and Sustainable Society, care va fi oferit în timpul unei excursii de studiu în parteneriat cu University of Strasbourg. Vom explora tehnici de colaborare, inclusiv open innovation, open strategy şi crowdsourcing, în timp ce vom analiza posibilităţi de colaborare între competitori, furnizori, clienţi, universităţi şi instituţii pe diferite nivele geografice, abordând inclusiv aspectul de proprietate intelectuală pentru fiecare actor”.

După ce va obţine 2 diplome universitare în urma programului, studentul devine parte dintr-un mediu educaţional cu o bogată moşternire şi tradiţie, derivate de la ambele universităţi.

Pentru context, University of York este una dintre universităţile de top la nivel global, ocupând locul 133 în lume, conform Times Higher Education (TEF) 2021. Aceasta este membră a prestigiosului grup Russell din care fac parte cele mai bune 24 de universităţi din Marea Britanie.

De cealaltă parte, University of Strasbourg a fost fondată în 1631 şi se mândreşte cu 18 laureaţi ai premiului Nobel. Conform clasamentului mondial World Universities 2020, aceasta este a 6-a cea mai bună universitate din Franţa şi printre cele mai bune 150 din lume.

În ceea ce priveşte CITY College, University of York European Campus, aceasta este parte integrantă a University of York şi prezenţa fizică a acestei instituţii în Europa. Serveşte drept un hub care conectează universitatea de reţele academice, guvernamentale şi corporate din regiunea de sud-est a Europei, şi nu numai.

Care este viitorul educaţiei de business

Într-o perioadă fără precedent marcată de transformare şi adaptare, şcolile de business ar trebui să „aplice ceea ce îi învaţă şi pe alţii”, crede Prof. Leslie Szamosi.

„În piaţa şcolilor de business am văzut şi vom mai vedea câteva şcoli care dispar, ceea ce reprezintă o evoluţie naturală dacă nu au o rezilienţă destul de mare pentru a face faţă transormărilor, în special celor importante. Pentru cei care rămân, reinventarea este cheia pentru a merge înainte”.

El spune că pentru programele de MBA puternice reinventarea stă chiar în ADN-ul lor, iar aceste programe trebuie să revizuiască constant ceea ce oferă şi modul în care livrează către studenţi.

„Ca parte din reinventarea noastră post-pandemică, am evoluat către acest program cu diplomă dublă alături de University of Strasbourg şi am adăugat un curs de instrumente colaborative şi societate sutenbilă”.

În ceea ce priveşte persoanele care participă la programe de tip MBA, acestea vor fi în continuare acele persoane care vor să avanseze în carieră, să devină antreprenori sau să obţină cunoştinţe şi contacte noi.

„Ce se va schimba este ceea ce vor cere studenţii viitori de la instituţiile care îi educă. Pe lângă standardele internaţionale de acreditare, cred că excursiile de studiu, programul flexibil, opţiunile de livrare hybrid şi adăugarea unor soft skills vor deveni din ce în ce mai importante. Succesul va fi al programelor flexibile, care le permit participanţilor să muncească şi să studieze concomitent”.

Pentru mai multe informatii despre Executive MBA–ul Pan-European oferit de catre CITY College, Campusul European al Universitatii York cat si cerintele pentru inscriere la program va rugam sa vizitati:

 
 

Alina Toader, Country Manager CITY College,

University of York Europe Campus

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO