Profesii

Premierul Viorica Dăncilăla, la Bacău, unde inundaţiile au făcut ravagii: E nevoie de evaluarea pagubelor ca să ajutăm oamenii rapid

Premierul Viorica Dăncilăla, la Bacău, unde...

Autor: Ciprian Nedelcu, Mediafax

02.07.2018, 15:41 70

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Bacău, că e nevoie de o evaluare rapidă a pagubelor produse de inundaţii, pentru a putea fi alocate fonduri în următoare şedinţă de Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu, joi, în şedinţă de Guvern, vreau să facem demersurile pentru a putea da fonduri, în aşa fel încât să ajutăm oamenii rapid. Dacă nu avem o evaluare, nu putem şti ce fonduri trebuie să alocăm. Noi avem toată disponibilitatea de a vă ajuta, de aceea am şi venit aici, nu ca să facem act de prezenţă. A fost vorba despre o situaţie neprevăzută, rugămintea mea este să nu ne uităm în trecut, important este ce facem de acum înainte!", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Primul ministru le-a promis localnicilor că, din fondul de rezervă al statului, va aloca fonduri pentru refacerea gospodăriilor.

„Vom aloca fonduri materiale ca să puteţi să vă refaceţi casele. Vom aloca din fondul de rezervă”, le-a spus Dăncilă localnicilor prezenţi la întâlnirea dintre autorităţile locale şi delegaţia de la Guvern.

Primarul din Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, a spus, la rândul său, că evaluarea pagubelor produse de inundaţii este în desfăşurare, oraşul său fiind unul dintre cele mai afectate din Bacău.

"Nu avem încă evaluarea, deoarece lucrăm la ea, este în desfăşurare. Cele mai mari probleme le avem la staţia de epurare a apei, care a fost afectată de inundaţii. Rugămintea noastră este să ne ajutaţi cu fondurile necesare şi să nu mai dureze atât de mult procedurile", a spus primarul oraşului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

Acesta a adăugat că, pentru bunurile afectate, evaluarea va fi trimisă către Guvern până joi.

Sute de gospodării şi locuinţe au fost inundate în Bacău, şapte maşini au fost luate de ape, iar pe un drum naţional care trece prin Slănic Moldova şi care a fost acoperit de aluviuni, iar cinci autoturisme cu 22 de oameni au fost blocate.

Cele mai afectate localităţi de inundaţii în Bacpu au fost Slănic Moldova şi Oituz.

Premierul Viorica Dăncilă, alături de membri ai Executivului, se deplasează în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna, Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor.

Premierul este însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO