Profesii

Pontajul este noua “metodă de tortură” a angajaţilor din multinaţionale. Angajaţii completează fişe la venirea şi plecarea de la serviciu şi sunt monitorizaţi de softuri cât timp stau la birou

Pontajul este noua “metodă de tortură” a...

Autor: Adelina Mihai

18.07.2014, 18:24 5728

Un banal fişier electronic, completat periodic de către şefii de departamente pentru calculul salariilor în funcţie de numărul de ore lucrate, a devenit un coşmar pentru o parte dintre angajaţii care sunt nevoiţi să folosească o cartelă a timpului de fiecare dată când ies din clădire, când se duc în spaţiul pentru fumat ori la un coleg de la alt etaj.

În urmă cu un an, Andrei, 28 de ani, acum manager în cadrul unei companii de cercetare de piaţă, a primit pentru prima dată o atenţionare, verbală, legată de faptul că nu a petrecut suficient de mult timp în faţa calculatorului, în ciuda faptului că şi-a îndeplinit (chiar depăşit) targetul pe luna respectivă.

Astfel, i s-a transmis că nu şi-a îndeplinit cele opt ore de lucru zilnice, din cauză ca a ieşit prea des să fumeze, şi i s-a recomandat politicos să remedieze această situaţie.

”Acum a devenit un coşmar. Pe de-o parte, ţi se recomandă să faci pauze pentru că nu e bine să stai tot timpul în faţa calculatorului şi, în plus, tot angajatorul spune că îţi reduce şi productivitatea. Pe de altă parte, tot angajatorul îţi spune că nu ai destule ore lucrate. Este oribil, iar de când am fost promovat, am ajuns în situaţia să îi cert şi eu (care sunt la rândul meu mustrat de cineva) pe oamenii din subordine pentru că nu au «pontat» destul din cauză că au stat prea mult la ţigară„, spune Andrei.

Citiţi articolul integral în Business Magazin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO