Profesii

Plecare neaşteptată: Şerban Roman pleacă de la fondul de investiţii polonez Enterprise Investors după 13 ani în care cea mai mare tranzacţie făcută a fost vânzarea retailerului Profi pentru 553 milioane de euro

Plecare neaşteptată: Şerban Roman pleacă de la fondul...

Autor: Cristina Roşca

01.02.2021, 16:57 294

Şerban Roman, vice preşedinte al Enterprise Investors şi country director pentru România, pleacă din cadrul fondului de investiţii după 13 ani.

El s-a angajat la Enterprise Investors în 2008 ca analist, devenind apoi director de investiţii trei ani mai târziu. De şase ani era country director pentru România şi de aproape cinci ani era vice-preşedinte ale fondului.

Fondul de private equity Enterprise Investors este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori financiari de pe plan local. În prezent în portofoliul fondului există o singură companie în România, respectiv producătorul şi retailerul de jucării Noriel. Ca exit, cel mai recent e cel prin care Enterprise investors a vândut Macon, producător de materiale de construcţii, în 2017.

Enterprise Investors a investit peste 200 de milioane de euro în România până acum.

Astfel, primul pariu a fost în Orange România (telecom) în 1999 şi 2000. A urmat Artima România (actualmente Carrefour Market) în 2005, SIVECO România (IT) în acelaşi an, Macon Deva (construcţii) în 2006, Profi Rom Food (comerţ alimentar) şi Smartree (HR) în 2010 şi Noriel (jucării) în 2016. Cele mai multi afaceri au fost vândute între timp.
 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO