Profesii

Petre Tulin, directorul general al Băncii Feroviara, a plecat la Fondul de Garantare a Depozitelor

Petre Tulin

Petre Tulin

Autor: Anelis Baciu

11.06.2015, 12:49 1279

Petre Tulin, care din 2009 a ocupat poziţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Feroviara, a renunţat la conducerea instituţiei, preluând poziţia de director general adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul fondului.

Conducerea executivă a băncii, deţinută de omul de afaceri Valeriu Blidar, este asigurătă după plecarea lui Tulin de vicepreşedintele Iona Mihail Anca.

Petre Tulin a absolvit facultatea de Planificare şi Cibernetică în 1988 şi are o vastă experienţă în domeniul supravegherii şi al analizei financiare.

Anterior el a fost preşedintele băncii HVB Banca pentru Locuinţe şi preşedintele al comitetului de conducere al BCR Banca pentru Locuinţe

Între 1991-2005 a lucrat în cadrul BNR unde a condus direcţia de reglementare şi autorizare, direcţia generală de autorizare, reglementare şi supraveghere prudenţială a activităţii bancare şi direcţia de politici financiar bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO