Profesii

Petre Marian Miluţ preia cârma Prefab

Petre Marian Miluţ preia cârma Prefab

Autor: Ioana Tudor

04.02.2015, 10:39 862

Petre Marian Miluţ, preşedintele consiliului de administraţie al producătorului de materiale de construcţii Prefab (simbol bursier PREH) a fost numit director general al companiei în locul lui Răzvan Adrian Ionescu. Miluţ va prelua noile atribuţii începând cu 1 martie.

Administratorii Prefab au decis pe 3 februarie eliberarea din funcţia a directorului general Răzvan Ionescu începând cu luna martie.

Conducerea executivă a producătorului de materiale de construcţii va fi compusă din Petre Marian Miluţ, Daniela Boitan (director economic cu atribuţii de director general adjunct), Marian Zotescu (director sucursala B.C.A cu atribuţii de director general adjunct) şi Gheorghe Tonciu (director energetic şi logistrică).

Compania a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 45,5 milioane de lei, în scădere cu 17% comparativ cu perioada similară din 2013. La finele lunii septembrie, Prefab avea profit de 879.238 lei. În vara anului trecut, Miluţ a spus că intenţionează să scoată compania la licitaţie din cauza reducerii cererii pentru materiale de construcţii, care a determinat compania să oprească fabrica timp de o lună, în perioada iunie-iulie.

Prefab este controlată în proporţie 83% de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, prin Romerica International, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) deţine 12,97% din acţiuni. Acţiunile Prefab s-au tranzacţionat cel mai recent pe 2 februarie, la preţul de 1,384 lei/unitate. La acesată referinţă, compania are o capitalizare bursieră de 67,1 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO