Profesii

Peste 2,7 milioane de români au intrat cel puţin o dată într-o sală de jocuri în ultimul an

Peste 2,7 milioane de români au intrat cel puţin o...
05.09.2016, 19:33 253

Peste 2,7 milioane de români au jucat cel puţin o dată în ultimul an jocuri de noroc de tip loto, pariuri sportive offline, jocuri de tip slot machines, jocuri online sau jocuri de cărţi, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Gfk la solicitarea patronatului organizatorului de pariuri Romanian Bookmakers.

Dintre cei 2,7 milioane de români, 100.000, adică 0,6% dintre cei 18 milioane cu vârsta de peste 18 ani au depăşit limitele consumului jocurilor de noroc.

Totuşi, potrivit studiului, România este sub limita mediei europeană privind numărul celor care au depăşit linia divertismentului, având în vedere că la nivel european între 0,5% şi 2% din populaţia adultă are probleme cu jocurile noroc.

 “Piaţa jocurilor de noroc depăşeşte valoarea de un milliard de euro, având în vedere că în acest sector şi-au făcut apariţia întreprinderile online”, a spus Doru Gheorghiu, directorul executiv al patronatului “Romanian Bookmakers”.

Întrebat care sunt factorii care facilitează extinderea operatorilor din acest sector şi de ce s-au deschis atât de multe case de pariuri, Doru Gheorghiu a spus că această industrie este “stabilă” în offline, dar că se deschid noi operatori în sectorul online, care va creşte din ce în ce mai mult.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO