Profesii

Perioada cea mai buna pentru schimbarea job-ului: inceputul anului

30.01.2006, 18:03 27

Socializarea reprezinta cea mai eficienta metoda de a afla despre un loc de munca si de a fi angajat. De asemenea, una din conditiile esentiale pentru a fi recrutat este sa lucrezi pentru o companie respectata.

Potrivit unui sondaj realizat de compania internationala de resurse umane Korn/Ferry International, 41% din companiile de recrutare considera ca primele doua luni ale anului sunt cele mai indicate pentru a schimba locul de munca, in timp ce 32% din cei chestionati au indicat primavara ca fiind cel mai oportun moment pentru a pleca la vanatoare de joburi.

Specialistii in resurse umane spun ca vara si in timpul sarbatorilor de iarna ar fi bine sa nu incercati sa va schimbati locul de munca.

"Debutul anului reprezinta momentul ideal pentru ca directorii executivi sa se gandeasca la un nou inceput si sa exploreze noi oportunitati si provocari. De cealalta parte, angajatorii, care se afla in fata unui nou an fiscal, sunt in fierbere si sunt gata sa deruleze planul de angajari pe care l-au amanat din cauza sarbatorilor de iarna", spune Joe Griesedieck, vicepresedintele Korn/Ferry International.

Studiul a incercat sa afle si care sunt metodele de networking, precum si tehnicile pe care le folosesc cei aflati in cautatea unui loc de munca pentru a atrage atentia angajatorilor.

La capitolul networking, specialistii in recrutare spun ca socializarea este cea mai eficienta metoda. Pe locurile urmatoare se situeaza inscrierea intr-o organizatie de business, participarea la conferinte si seminarii si inscrierea in organizatii gen "alumni".

In ceea ce priveste modalitatile prin care un director executiv poate atrage atentia angajatorilor, 36% din recrutori spun ca una dintre conditiile esentiale este ca respectiva persoana sa lucreze pentru o companie respectata. Dezvoltarea unei relatii cu agentiile de recrutare specializate in domeniul de activitate al candidatului este o conditie indicata de 29% din cei chestionati. Si, ca sa nu credeti ca performantele nu conteaza, aflati ca 20% din companiile de recrutare spun ca este suficient sa fiti cel mai performant angajat din departament pentru a atrage atentia altor companii aflate in cautare de angajati talentati.

Sondajul derulat si-a propus sa identifice ce conteaza cel mai mult in luarea deciziei atunci cand recrutorii compara finalistii pentru o pozitie de middle management. Desi pare surprinzator, experienta profesionala se situeaza abia pe locul al treilea in topul "avantajelor competitive".

Reprezentantii celor mai multe companii de recrutare, respectiv 42%, au declarat ca cel mai important aspect in alegerea unui candidat il constituie "potrivirea culturala". Pe locul al doilea in luarea deciziei se situeaza caracterul/personalitatea candidatului, indicat de 32% din recrutori. Educatia candidatilor conteaza pentru numai 1% din firmele de recrutare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO