Profesii

Pensiile speciale vor fi recalculate până la 1 septembrie, cele ale militarilor până la sfârşitul anului

Pensiile speciale vor fi recalculate până la 1 septembrie, cele ale militarilor până la sfârşitul anului
21.07.2010, 21:21 71

De la 1 septembrie "pensionarii de lux" îşi pot lua adio lasutele de milioane pe care le primeau de la stat, în ciuda faptuluică nu au contribuit pe măsură, scrie Gândul. Cabinetul Boc a aprobat, miercuri,normele metodologice pe baza cărora se poate face recalcularea.Având în vedere regimurile juridice diferite, pensiile speciale alepersonalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor,personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi vor fi recalculatepână în septembrie şi reduse după această dată, în timp ce pensiilemilitare de stat vor fi recalculate până la finele anului.

Astfel, potrivit premierului Emil Boc, până la 1 septembrie vorfi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar dininstanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şial Curţii de Conturi, iar până la sfârşitul acestui an vor firecalculate 168. 000 pensii militare de stat, urmând ca acestea săfie achitate într-un nou cuantum după 1 ianuarie 2011. Pensiile sub3.000 de lei nu vor diminuate, a precizat Boc. Aflaţi la cât va ajunge o pensie de aviator, parlamentarsau diplomat pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO