Profesii

Pateurile Scandia rămân fără şef

Pateurile Scandia rămân fără şef

Autor: Adelina Mihai

25.08.2011, 15:39 1367

Robert Redeleanu , 36 de ani, executivul care a ocupat în ultimii trei ani funcţia de director general al producătorului de conserve Scandia, şi-a încheiat mandatul, potrivit unui comunicat de presă remis de companie.

Redeleanu a fost numit director general al Scandia Română în luna martie a anului 2009, înlocuindu-l pe Adrian Gaşpar, administratorul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, care a asigurat interimatul timp de un an după retragerea de la conducerea companiei a familiei Bozdog. Anterior, Redeleanu a lucrat trei ani în cadrul Unilever Rusia, Ucraina şi Bielorusia, fiind director de marketing pentru divizia produse alimentare. Între 2004 şi 2006, el a ocupat funcţia de director de marketing pentru operatorul de telefonie mobilă Telemobil în Romania, deţinătorul brandului Zapp. El este absovent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Conducerea Scandia Food şi-o asumă după un proces de tranziţie Adrian Gaşpar, preşedintele Consiliului de Administraţie al Scandia Food, potrivit reprezentanţilor companiei, care nu au oferit mai multe explicaţii.

Scandia Food este un jucător aflat pe locul 10 anul trecut în topul celor mai mari producători din industria alimentară, cu afaceri de 46,1 mil. euro (în scădere cu aproape 4% faţă de anul anterior) şi cu un profit net de 2,4 mil. euro. Printre competitorii Scandia Food se află companii precum Unicarm, Transavia, Aldis, Agricola, Marex sau Cristim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO