Profesii

Oficial al Deutsche Telekom: Dacă statul german îşi vinde acţiunile, riscăm un val de concedieri şi preluarea de către ruşi sau chinezi

Oficial al Deutsche Telekom: Dacă statul german îşi...

Autor: Adrian Seceleanu

30.10.2017, 00:00 431

Grupul german Deutsche Telekom (DT) ar putea deveni ţinta unei operaţiuni de preluare dacă statul german îşi va lichida pachetul de 31,9% de acţiuni, iar noii proprietari - care ar putea fi chinezi, ruşi sau americani - ar putea lansa operaţiuni de restructurare care să ducă la pierderea a mii de locuri de muncă, a declarat Josef Bednarski, membru al comitetului de supervizare al DT, care este şi preşedinte al consiliului pentru muncă din cadrul grupului, într-un interviu pentru cotidianul de business Handelsblatt, citat de Reuters.

„Este doar o speculaţie acum, dar la actualul preţ de pe bursă Telekom este o opţiune foarte interesantă pentru multe fonduri de investiţii, dar şi pentru companii din China, Rusia sau SUA”, a declarat Bednarski. Două dintre partidele care ar putea intra în coaliţia de guvernare şi-au anunţat intenţia de a susţine exitul statului de la Deutsche Telekom, pentru a investi banii în infrastructură şi educaţie. Bednarski a avertizat că o asemenea decizie va deschide calea unor restructurări dureroase pentru Deutsche Telekom chiar acasă la grup, în Germania.

„Doar nu crede cineva că totul va rămâne la fel dacă grupul va avea un nou proprietar”, a spus reprezentantul DT. Grupul german controlează în România fostele companii Cosmote şi Romtelecom, un business de 1 miliard de euro pe an, care funcţionează sub brandul Telekom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO