Profesii

O treime dintre angajaţii români lucrează în picioare, un sfert muncesc aşezaţi

O treime dintre angajaţii români lucrează în...

Autor: Mediafax

06.03.2019, 00:00 117

Un sfert dintre angajaţii români lucrează aşezaţi, 35% lucrează în picioare, 26,5% depun un efort fizic moderat, iar pentru 12,6% efortul fizic la muncă este intens, în timp ce media europeană este 39% pentru angajaţi şezând, 20% în picioare, 30% lucrează cu efort moderat şi 12% cu efort intens. 

Conform Eurostat, aşezaţi lucrează ultilizatorii de computere, angajaţii din call-centere sau şoferii, iar cei ce stau în picioare sunt profesorii sau vânzătorii. Depun un efort moderat angajaţii din service-uri auto sau instalatorii iar lucrătorii din construcţii sunt cei de fac eforturi intense.

Spre deosebire de România, în Olanda (55%), Germania (54%) şi Luxemburg (52%) cei mai mulţi angajaţi lucrează aşezaţi, în timp ce în Lituania (50%) şi Grecia (46%) cele mai multe slujbe implică un efort fizic moderat. În România şi în Spania (43%) sunt cele mai multe persoane care lucrează în picioare, iar în Grecia (22%) şi Polonia (16%) sunt cei mai mulţi angajaţi care au muncă solicitantă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO