Profesii

O româncă, numită country director pentru dezvoltatorul Skanska România

O româncă, numită country director pentru...

Autor: Andreea Neferu

25.11.2015, 16:32 3114

Polonezul Marcin Lapinski, care este în prezent managing director al dezvoltatorului Skanska Property România, va ocupa poziţia similară şi în cadrul subsidiarei locale a companiei din Ungaria începând cu anul viitor. De asemenea, românca Aurelia Luca, care în prezent este leasing & marketing manager al subsidiarei locale a grupului suedez Skanska, va ocupa funcţia de country director pentru România, în timp ce Zoltan Linczmayer va avea o poziţie similară în Ungaria.

“Este un pas foarte important pentru a aduce mai aproape România şi Ungaria. Acest lucru va crea o platformă solidă în ceea ce priveşte sinergiile celor două ţări şi va facilita schimbul de experienţă pentru cele două părţi.

Ambele pieţe prezintă provocări, însă au un imens potenţial de creştere. De asemenea, prezintă semne puternice de recuperare în urma crizei”, spune Lapinski. Grupul suedez Skanska a devenit în ultimii ani un nume referinţă pe piaţa locală de birouri, primul lor proiect în România fiind complexul Green Court din zona Floreasca - Barbu Văcărescu.

Grupul a construit deja două clădiri de birouri din cele trei pe care le va cuprinde complexul Green Court, ce va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi. Skanska a vândut deja primele doua clădiri din acest proiect de birouri către Globalworth, compania de dezvoltare imobiliară condusă de grecul Ioannis Papalekas, pentru circa 90 de milioane de euro.

Recent, sudezii au cumpărat 2,1 hectare din terenul fostei platforme industriale Pumac, din apropierea staţiei de metrou Politehnica, unde vor să construiască un nou proiect de birouri. Skanska a cumpărat cele 2,1 hectare de la omul de afaceri Ion Rădulea, care deţine proiectul Sema Park, şi de la familia Bonte, acţionar al lanţului de farmacii Centrofarm.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO