Profesii

O nouă sursă de încasări la buget: Guvernul vrea să crească impozitarea pentru un milion de angajaţi part-time

O nouă sursă de încasări la buget: Guvernul vrea să...

Autor: Adelina Mihai

19.07.2017, 00:07 11478

Guvernul vrea să impoziteze, începând cu luna august, peste un milion de contracte de muncă în regim part-time aşa cum sunt impozitate contractele de muncă cu normă întreagă şi cu salariul minim pe economie. Motivul: există companii care angajează oameni pe contracte cu normă parţială pentru a evita plata unor taxe, dar care în realitate folosesc forţa de muncă cu program full-time.

„Statul, prin ANAF şi prin ITM, are instrumente prin care să îi iden­tifice pe cei care nu res­pectă legea, iar taxarea tu­turor celor care folosesc an­ga­jaţi part-time, inclu­siv a celor care o folo­sesc le­gal, este abuzivă. Este in­corect, este o măsură a ne­pu­tinţei organelor de control de a-i putea sacţiona pe acei ope­ra­tori care nu respectă legis­laţia în do­me­niul muncii part-time“, a spus Dragoş Petres­cu, antre­pre­no­rul care con­tro­lează re­ţeaua de res­tau­rante City Grill.

Potrivit unui calcul al ZF, încasările la bugetul de stat odată cu majorarea taxă­rii contractelor în regim part time ar putea creşte cu valori cu­prinse între 2,5 şi 7,6 mi­liarde de lei pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO