Profesii

O idee de 700.000 de euro. Fotbalistul şi restaurantul corporatiştilor din Centrul Vechi

O idee de 700.000 de euro. Fotbalistul şi restaurantul...

Autor: Cristina Roşca

04.02.2014, 17:21 2176

Centrul vechi adăposteşte în prezent circa 170 de localuri - restaurante, baruri şi cafenele - dintre care câteva zeci intră în faliment sau îşi schimbă numele şi proprietarul la ecare câteva luni. Charme este unul dintre „veteranii“ zonei, iar Ovidiu Burcă, fost jucător la Universitatea Craiova, Dinamo şi Rapid, printre altele, recunoaşte că a cheltuit muli bani ca să îneleagă acest business, dar după opt ani, spune el, a înţeles.

De-a lungul anilor a făcut multe greşeli, însă astăzi afacerea este stabilă. „Când am deschis aici (pe strada Smârdan, nr. 12, n.red.), acum opt ani, erau foarte puţine localuri, zona era o ruină. Când am făcut alegerea locului cred că am avut şi puin noroc şi puină inspiraie. Aveam 25 de ani şi îmi plăcea domeniul, plus că m-am gândit că trebuie să fac ceva cât sunt sportiv ca să îmi asigur existena după ce mă voi retrage“, ne-a declarat el.

El recunoaşte că un restaurant este un business di cil şi că în primii ani de funcţionare, până se pune pe picioare, trebuie susinut. „Când te implici în domeniul acesta trebuie să lucrezi cu oamenii, cu produse perisabile. Este una dintre cele mai dificile afaceri. Dacă mă apucam de business când terminam cu fotbalul (profesionist - n.red.) era prea târziu pentru că nu mai aveam o sursă stabilă de venit“, explică el.

VREA SĂ SE ÎNTOARCĂ LA FOTBAL

Deşi nu mai joacă fotbal de un an, Ovidiu Burcă spune că nu este vorba decât despre o despărire temporară. El vrea să revină în domeniu ca manager, după modelul celor din Anglia, care au pe mână bugete de milioane de lire sterline. „Fotbalul rămâne cel mai important. Acest sport mi-a oferit multe şi eu vreau să dau înapoi o parte din tot ce am primit“, spune el, aşezat pe o canapea de piele din biroul său amplasat la etajul al doilea al clădirii pe care o deine în Centrul Vechi.

Citiţi articolul integral pe www.prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO