Profesii

Numărul maxim de angajaţi ai unui PFA va fi limitat de la 16 ianuarie la trei persoane

Numărul maxim de angajaţi ai unui PFA va fi limitat de...

Autor: Roxana Rosu

09.01.2017, 15:26 1490

Numărul maxim de angajaţi ai unui PFA va fi limitat de la 16 ianuarie la trei persoane, în timp ce întreprinderile individuale pot angaja cel mult  opt persoane, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Principalele amendamente ale legii vizează numărul maxim de angajaţi şi numărul activităţilor pe care PFA/II le pot avea în obiectul de activitate.

Astfel, un PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, în timp ce întreprinderea individuală poate avea cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, “PFA poate desfăşura activităţile pentru care este autorizată singură sau împreună cu cel mult 3 persoane angajate de aceasta, în calitate de angajator cu contract individual de muncă încheiat şi înregistrat în condiţiile legii”.

De asemenea, “întreprinderea individuală poate angaja cel mult 8 salariaţi, terţe persoane, cu contract individual de muncă încheiat şi înregistrat în condiţiile legii şi poate stabili relaţii contractuale, în condiţiile legii (…)”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO