Profesii

Noul şef al OMV preia ştafeta în boardul Petrom de la Gerhard Roiss

Rainer Seele

Rainer Seele

Autor: Radu Bostan

07.07.2015, 11:16 672

Rainer Seele, care a devenit la 1 iulie CEO-ul grupului austriac OMV, a preluat poziţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Petrom (simbol bursier SNP), înlocuindu-l pe Gerhard Roiss.

Seele este de la 7 iulie membru interimar al boardului Petrom, urmând să fie confirmat la următoarea adunare generală a acţionarilor.

Rainer Seele, 54 de ani, a fost anterior preşedintele boardului executiv (post echivalent cu cel de director general) al companiei petroliere germane Wintershall.

De profesie chimist, Rainer Seele şi-a început cariera în 1987 ca cercetător în cadrul producătorului chimic BASF, iar în 1996 s-a transferat la Wintershall, deţinută integral de BASF, pentru a prelua conducerea departamentului de planificare strategică. În 2000 a devenit director de vânzări la divizia de distribuţie a gazelor naturale, Wingas. În 2002, Rainer Seele a devenit membru al conducerii executive a Wintershall, responsabil cu comerţul cu gaze naturale, iar în 2009 a devenit preşedinte al boardului executiv al companiei petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO