Profesii

Ministrul Muncii: Restricţiile Spaniei pentru lucrătorii români vor fi ridicate mult înainte de 2014

Ministrul Muncii: Restricţiile Spaniei pentru lucrătorii români vor fi ridicate mult înainte de 2014

Autor: Mediafax

31.07.2011, 16:26 135

Măsurile de restricţionare a accesului românilor pe piaţa munciidin Spania vor fi ridicate înainte de anul 2014, când toate stateleUE vor trebui să-şi liberalizeze piaţa muncii, a declarat dupăîntoarcerea de la Madrid, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu,într-un interviu acordat Mediafax.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat la întoarcereaîn ţară, că decizia Guvernului spaniol a venit într-un moment încare Spania începe să aibă primele semnale pozitive în economie şică aşteaptă să vadă dacă în următoarele 15 zile Comisia Europeanăva analiza acest aspect.

Demnitarul crede că românii ar trebui să fie optimişti, pentrucă economia Spaniei îşi revine, iar acest lucru înseamnă că la unmoment dat restricţiile vor fi analizate şi probabil ridicate, înopinia sa acest lucru urmând să se întâmple mult înaite de anul2014.

El a mai spus că, vineri, a avut întâlniri şi cu oficiali derang înalt din Partidul Popular din Spania, aflat în opoziţie, careşi-au exprimat rezervele faţă de retricţiile impuse de cătreguvernul de la Madrid.

Totodată, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţiide români din Spania, care s-au plâns că le este teamă să nuînceapă presiuni asupra lor pentru a reveni în ţară, şi cărora le-atransmis să folosească cea mai importantă armă pe care au pentrua-şi apăra drepturile: participarea la vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO