Profesii

Ministrul muncii, Claudia-Ana Costea, vine mâine la ZF HR Trends 2016

Ministrul muncii, Claudia-Ana Costea, vine mâine la ZF...

Autor: Adelina Mihai

28.03.2016, 12:41 408

Claudia-Ana Costea, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, va veni mâine la ZF HR Trends, cea de-a 11-a ediţie a conferinţelor dedicate profesioniştilor în resurse umane organizată de Ziarul Financiar.

Doctor în drept din 1997 (Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti), Claudia-Ana Costea a lucrat iniţial ca avocat (în perioada 1990- 1995), după care şi-a început cariera academică, unde activează şi în prezent. Din octombrie 2012, ea este profesor universitar la Universitatea din Bucureşti şi coordinator de doctorat în domeniul dreptului social.

Din 7 noiembrie 2015, Claudia-Ana Costea preluat funcţia de ministru al muncii, în guvernul condus de premierul Dacian Cioloş.

Experienţa sa profesională mai include poziţii precum adjunct al Avocatului Poporului (2001 – 2002), secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Externe (2001), Director General al Departamentului de Afaceri juridice în  Ministerul Afacerilor Externe (2001), consultant ONU/OMPI, Divizia Enforcement and Special Projects, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), Organizaţia Naţiunilor Unite, Geneva (Elveţia) în perioada martie 2005 – noiembrie 2008.

Printre temele care vor fi abordate de ministrul muncii se află impactul creşterii salariului minim de la 1.050 la 1.250 de lei brut pe lună începând cu luna mai a acestui an, dar şi obiectivele sale la conducerea Ministerului Muncii în următoarele luni.

La evenimentul ZF HR Trends organizat mâine în Bucureşti, la care vor participa 200 de profesionişti din sectorul resurselor umane, se vor discuta şi despre cele mai noi tendinţe de pe piaţa muncii, precum şi despre găsirea unor soluţii prin care performanţa angajaţilor din România poate fi îmbunătăţită.

 Mai multe detalii despre agenda ZF HR Trends 2016, speakerii evenimentului şi temele de discuţie pot fi consultate aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO