Profesii

Ministerul Muncii a făcut plăţi de circa 2,8 mld. lei pentru 1,8 milioane de angajaţi aflaţi în şomaj tehnic. Care sunt domeniile unde şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie

Ministerul Muncii a făcut plăţi de circa 2,8 mld. lei...

Autor: Ramona Cornea

03.06.2020, 11:12 918

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că Ministerul Muncii a făcut plăţi de circa 2,8 mld. lei pentru aproximativ 1,8 milioane de angajaţi şi profesionişti aflaţi în şomaj tehnic, până la finalul lunii mai.

”La sfârşitul lunii mai, România a reuşit un rezultat foarte bun comparativ cu alte ţări europene, în sensul că de la reglementare până la efectuarea plăţilor a reuşit să mobilizeze nu mai puţin de 2,8 miliarde de lei pentru aproximativ 1,8 milioane de angajaţi şi profesionişti”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a prezentat şi câteva exemple de domenii de activitate care vor rămâne închise după 1 iunie şi care vor continua să primească sprijin pentru şomajul tehnic.

”Suntem conştienţi că unele domenii trebuie să rămână închise, este vorba despre domenii unde activitatea presupune participarea unui public numeros şi de aceea sprijinim în continuare aceste domenii prin continuarea şomajului tehnic. Câteva exemple de domenii care vor rămâne închise: activităţile de tip spectacole, concerte, cu public de peste 500 persoane, atât în spaţii deschise, cât şi închise, restaurantele cu spaţiile închise, mall-urile cu suprafaţa de peste 15.000 de mp, activităţile sportive de tip fitness, piscine în spaţii închise, sporturile de contact, grădiniţele, creşele, în care activitatea cere lucrul cu copiii, precum şi transportul aerian, până la deciziile ulterioare pe care le va anunţa Guvernul”, a explicat Violeta Alexandru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO