Profesii

Mihaela Mitroi, EY România: Care sunt interpretările agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă privind acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic

Mihaela Mitroi, Partener, Asistenţă Fiscală şi Juridică, EY România

Mihaela Mitroi, Partener, Asistenţă Fiscală şi Juridică, EY România

Ordonanţa 32/2020 completează reglementările OUG 30/2020 privind indemnizaţia de şomaj tehnic şi permite angajatorilor să acorde angajaţilor lor diferenţa de la 75% din salariul mediu brut pe economie până la minimum 75% din salariul de încadrare, dacă bugetul acestora o permite. Pot suplimenta însă angajatorii indemnizaţia primită din bugetul asigurărilor pentru şomaj cu mai mult de 75% din salariul de încadrare? De exemplu, cu până la 100% sau mai mult de 100%?

În practică, sunt mulţi angajatori care utilizează un sistem de salarizare format din salariul de bază şi alte componente salariale cum ar fi sporurile, indemnizaţiile sau alte adaosuri. În acest context, şi-au pus întrebarea dacă, pe durata şomajului tehnic, ar putea acorda sume suplimentare care împreună cu indemnizaţia de şomaj tehnic ar putea să atingă sau chiar să depăşească cuantumul salariului de încadrare.

Am adresat această întrebare telefonic Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) din România şi rezultatele obţinute le-am sintetizat în cele de mai jos.

Dintr-un total de 42 de AJOFM-uri pe care le-am contactat, majoritatea (81%) au răspuns că angajatorul poate suplimenta indemnizaţia primită din bugetul asigurărilor pentru şomaj (fără a specifica un cuantum maxim), argumentând că autorităţile decontează maximum 75% din salariul mediu brut, iar angajatorul, în funcţie de posibilitatea lui financiară, poate suplimenta această sumă în conformitate cu prevederile Art. XI, alin. (11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 30/2020. Şase dintre acestea au menţionat însă, în mod clar, că angajatorul poate suplimenta indemnizaţia primită din bugetul asigurărilor pentru şomaj cu până la 100% din salariul de încadrare (de bază), iar o agenţie judeţeană a răspuns că angajatorul poate suplimenta indemnizaţia fără a avea o limită, dacă dispune de buget, deci chiar şi cu mai mult de 100% din salariul de bază.

Am avut, însă, şi cazuri în care nu am primit răspuns. Spre exemplu, autorităţile dintr-un judeţ nu au ştiut să răspundă dacă indemnizaţia de şomaj poate fi suplimentată de angajator, iar cele din alte două judeţe au răspuns că angajatorul nu poate suplimenta indemnizaţia de şomaj.

De asemenea, având în vedere discuţiile din spaţiul public şi nelămuririle multor angajatori, am adresat AJOFM-urilor şi întrebarea dacă, pe durata suspendării contractului individual de muncă (CIM) în perioada şomajului tehnic, angajatorul poate să acorde în continuare beneficii de natură socială?

Patru agenţii judeţene au răspuns pozitiv la această întrebare, susţinând faptul că, pe durata suspendării CIM în perioada şomajului tehnic, angajatorul poate acorda, în continuare, beneficii de natură socială, cum ar fi tichete cadou sau prime de sărbători.

Un număr de 16 agenţii judeţene ne-au comunicat însă că este la latitudinea angajatorului, dacă alege sau nu să le acorde. În ceea ce priveşte temeiul în baza căruia angajatorii pot acorda beneficii de natură socială, una dintre autorităţile contactate a menţionat că aceste beneficii pot fi acordate doar dacă sunt specificate în contractul de muncă (individual sau colectiv). De asemenea, o altă agenţie judeţeană a subliniat că, în privinţa tichetelor de masă, acestea pot fi acordate doar pentru timpul efectiv lucrat, ele nefiind datorate în perioada şomajului tehnic.  

La aceeaşi întrebare au răspuns negativ nouă AJOFM-uri. Dintre acestea, autorităţile dintr-un judeţ au declarat că nu sunt de acord cu acordarea acestor categorii de beneficii pentru angajaţi, atât timp cât contractul individual de muncă este suspendat. De asemenea, trei agenţii judeţene au argumentat că în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 32/2020 nu este menţionată această posibilitate.

În urma acestor interpelări am putut constata că, deşi practica autorităţilor este diferită, majoritatea AJOFM-urilor sunt de părere că angajatorii pot suplimenta indemnizaţia de şomaj tehnic peste plafonul suportat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în funcţie de bugetul propriu şi de cât este fiecare dispus să acorde. În ceea ce priveşte beneficiile de natură socială, acordarea acestora rămâne în principal la latitudinea angajatorilor, ele urmând a fi acordate cu respectarea prevederilor contractelor individuale şi colective de muncă.

Cu toate acestea, se impune o aliniere a Agenţiilor de Ocupare a Forţei de Muncă cu privire la modalitatea de punere în aplicare a prevederilor privind şomajul tehnic, reglementate prin OUG 30/2020, cu modificările aduse prin OUG 32/2020, întrucât este mai mult decât evident că agenţii economici se preocupă şi de perioada de după COVID-19 şi de potenţialele consecinţe ale neaplicării corecte a acestei facilităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO