Profesii

Mesajul Vioricăi Dăncilă, către ministrul Muncii: Nu puteţi forţa oamenii să muncească până la 70 de ani

Mesajul Vioricăi Dăncilă, către ministrul Muncii: Nu...

Autor: Elena Crangasu

09.01.2020, 15:14 408

Fostul premier Viorica Dăncilă i-a transmis, joi, ministrului Muncii, Violeta Alexandru, că nu poate forţa oamenii să muncească până la 70 de ani doar pentru a nu le plăti pensiile, fiindcă pensia e un drept, nu pomană. 

„Doamna ministru, nu puteţi forţa oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiţi pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Aţi arătat încă o dată că nu cunoaşteţi realităţile din societatea românească şi că nu vă pasă câtuşi de puţin de oameni!”, a scris fostul premieri Viorica Dăncilă, joi, pe contul de Facebook.

Fostul premier a adăugat că şi declaraţiile vicepremierului Raluca Turcan sunt „aberante” şi că Guvernul arată „o dată uriaşul dispreţ pe care îl poară vârstnicilor şi pensionarilor”.

„Declaraţiile Ralucăi Turcan şi ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur şi simplu aberante, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este de 75 de ani. Guvernul îşi mai arată o dată uriaşul dispreţ pe care îl poartă vârstnicilor şi pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viaţă liniştită şi la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, a conchisDăncilă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine că o eventuală creştere a vârstei de pensionare ar avea un impact mai mare în sistemul public decât în cel privat, subliniind că e nevoie de o dezbatare pe marginea acestui subiect.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO