Profesii

Mercer: Numai unul din cinci angajatori le oferă program flexibil femeilor din management

Autor: Livadariu Andreea

04.03.2011, 12:07 47

Aproape jumătate dintre angajatorii europeni (41%) nu oferăactivităţi sau programe destinate nevoilor femeilor aflate înposturi de conducere, potrivit unui studiu realizat de companiabritanică de consultanţă Mercer.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 450 de companiieuropene (o mare parte dintre acestea fiind prezente şi înRomânia)şi a scos la iveală faptul că majoritatea organizaţiilor nupun în practică programe care să încurajeze femeile cu potenţial săacceadă în vârful managementului.

Numai 21% dintre companii oferă flexibilitate a programului delucru şi programe de formare şi consultanţă pentru angajate, întimp ce 11% intenţionează să ofere în viitor astfel defacilităţi.

Întrebaţi dacă sprijină un mediu organizaţional propicedezvoltării profesionale a femeilor, doar 14% au raspuns că alocă ogrijă deosebită acestei probleme, în timp ce 48% au spus că facacest lucru la un nivel moderat, iar 11% au spus că nu oferă niciunfel de sprijin.

În ceea ce priveşte principalele trei motive care împiedicăfemeile să avanseze la locul de muncă, pe primul loc se aflăechilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională (52%), pelocul al doilea este lipsa sprijinului din partea conducerii (43%)şi pe locul al treilea se află nedisponibilitatea faţă de relocare(27%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO