Profesii

Medicii si profesorii castiga mai bine in Bulgaria decat in Romania. Cum arata harta salariilor din regiune

Medicii si profesorii castiga mai bine in Bulgaria decat in Romania. Cum arata harta salariilor din regiune
08.06.2010, 21:54 93

Dupa taierea cu 25% a salariilor, bugetarii din Romania vor aveacele mai mici lefuri din Uniunea Europeana: un functionar public vacastiga in medie 394 euro/luna, un profesor va primi 306 euro, intimp ce in sanatate, castigul mediu net va fi de 244 euro, potrivitcalculelor Gandul realizate pe bazadatelor Institutului National de Statistica (INS) valabile lasfarsitul primului trimestru.

Nici pana acum nu stateam prea bine in statistici din acestpunct de vedere, dar totusi salariile bugetarilor romani ledepaseau pe cele ale vecinilor bugetari de la sud de Dunare. Insadupa ce Guvernul va aplica masurile de austeritate, functionariiromani vor fi platiti cu 1,1% mai putin decat omologii lor bulgari,profesorii vor primi salarii cu 5,3% mai mici decat cei dinBulgaria, iar medicii vor castiga cu 27% mai putin fata de bulgari,potrivit calculelor Gandul realizate pe baza datelor statisticeoficiale din cele doua tari. Vedeti cum arata harta salariilor profesorilor sidoctorilor din regiune pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO