Profesii

Marian Bălan pleacă de la conducerea producătorului de dulciuri ETI după aproape trei ani

Marian Bălan pleacă de la conducerea producătorului de...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2021, 16:16 717

Marian Bălan, numit în iulie 2018 director general al filialei locale a grupului turc ETI, care activează în producţia de dulciuri, a plecat din fruntea companiei pentru a-şi dezvolta propriul business, Niche Brands, care îşi propune să aducă în România branduri de nişă din industria alimentară şi din industria cosmeticelor, potrivit informaţiilor publicate de executiv pe reţeaua de socializare pentru mediul de business LinkedIn.

ETI European Food Industries, filiala locală a grupului turc ETI, a început în 2016 producţia de dulciuri în fabrica din Craiova, şi a raportat în 2019, cel mai recent an pentru care există date publice, o cifră de afaceri de o cifră de afaceri de 94,3 milioane de lei (circa 20 mil. euro), în creştere cu 70% faţă de anul anterior.

România este prima investiţie a grupului în afara Turciei, de peste 50 de milioane de euro, şi este una dintre cele mai mari investiţii făcute în industria locală a dulciurilor în ultimii ani.

În continuare, Marian Bălan va activa şi în mediul privat, fiind numit în funcţia de Head of Strategic Business Planning la firma de consultanţă de servicii financiare Concilium Consulting, potrivit informaţiilor publicate pe reţeaua LinkedIn.

Concilium Consulting este un business înfiinţat în 2006 de antreprenorul român Vlad Năstase, care este şi administrator şi membru în Consiliul de Administraţie al companiei TMK-Artrom Slatina, specializată în producţia de ţevi din oţel, cu venituri nete de aproape 1,2 miliarde de lei în 2019, potrivit Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO