Profesii

Mare atenţie. „Stagnarea speranţei de viaţă ilustrează un faliment al societăţii“

Mare atenţie. „Stagnarea speranţei de viaţă...

Autor: Adelina Mihai

22.10.2018, 00:07 1217

O femeie din România are o speranţă de viaţă la naştere de 79 de ani, iar un bărbat are o durată medie a vieţii de 72 de ani, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Speranţa de viaţă la naştere – un indicator care exprimă calitatea vieţii dintr-o ţară – a rămas relativ constantă în ultimii ani în România, în ciuda faptului că România se află la mare distanţă de restul statelor UE din acest punct de vedere.

„Dacă resursele interne ale societăţii pentru progres şi transfer al calităţii vieţii în sănătatea individului se epuizează într-un stadiu în care noi ne aflăm deja în coada Europei atât ca valoare, cât şi ca progres al indicatorului speranţei de viaţă, atunci este grav. O stagnare a speranţei de viaţă ilustrează un faliment al societăţii în lupta cu mortalitatea“, a spus profesorul Vasile Gheţău de la Facul­ta­tea de sociologie din cadrul Universităţii din Bucu­reşti.

Datele Statisticii arată că, în perioada 2013 – 2017, speranţa de viaţă din România a crescut cu numai 0,6 ani la femei şi cu 0,5 ani la bărbaţi. În Polonia, spre exemplu, creşterea acestui indicator a fost 0,9 ani la femei şi de 1,3 ani la bărbaţi în patru ani (2012- 2016, cele mai recente date disponibile).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO