Profesii

ManpowerGroup: Unu din doi angajatori români are probleme cu găsirea candidaţilor pentru poziţii de muncitor calificat sau inginer

ManpowerGroup: Unu din doi angajatori români are...

Autor: Corina Mirea

01.07.2013, 00:20 411
Mai bine de jumătate (54%) din angajatorii din România au dificultăţi în a ocupa posturile scoase la concurs cu candidaţi bine pregătiţi în domeniile în care au nevoie, potrivit unui studiu realizat de ManpowerGroup România, una dintre cele mai mari firme de recrutare şi muncă temporară de pe plan local.
 
Resursele umane cel mai greu de identificat de companii sunt muncitorii calificaţi şi inginerii, în condiţiile în care de pe băncile facultăţilor cu profil tehnic ies anual aproape 50.000 de ingineri, iar în învăţământul profesional şi postliceal erau înscrişi în anul şcolar 2011-2012 un număr de 14.000 de persoane, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.
 
Paradoxul dintre cerere şi ofertă pe piaţa muncii din România, în special în ceea ce priveşte muncitorii calificaţi şi inginerii, vine din nivelul slab de pregătire al celor care ies de pe băncile şcolilor de profil, în comparaţie cu cerinţele angajatorilor.
 

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO