LIVE: ZF Live Special: Ce va însemna guvernanţa corporativă post-pandemie care trebuie să se raporteze la conceptul ESG?
Profesii

MAE: Femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior al României

Femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior al României, iar în ultimul an au fost propuse să ocupe posturi de ambasadori ai României în străinătate 22 de femei diplomat, a transmis MAE sâmbătă, cu ocazia Zilei naţionale a egalităţii de şanse.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), instituţia este preocupată să asigure reprezentarea echitabilă din perspectiva de gen, atât în serviciul exterior, cât şi în aparatul său central.

Astfel, în prezent, peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, jumătate dintre funcţiile de demnitate publică sunt ocupate tot de femei, femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior al României, iar în ultimul an au fost propuse să ocupe posturi de ambasadori extraordinari şi plenipotenţiari ai României în străinătate 22 de femei diplomat.

„Principiul tratamentului egal şi al accesului neîngrădit la oportunităţi de afirmare pentru femei şi bărbaţi, alături de eliminarea practicilor discriminatorii pe criterii de gen pentru accesul egal al femeilor în toate domeniile vieţii publice, constituie piloni esenţiali ai societăţilor democratice şi incluzive şi indicatori cheie ai respectării drepturilor omului şi statului de drept”, se arată într-un comunicat al MAE.

Ziua de 8 mai a fost declarată Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi în România prin Legea nr. 23 din 9 martie 2015.

Etichete: femei,mae,

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.