Profesii

Lufthansa a adus un nou şef pe vânzări pentru operaţiunile din Europa Centrală şi de Sud-Est

Lufthansa a adus un nou şef pe vânzări pentru...

Autor: Mirabela Tiron

12.01.2017, 13:50 161

Peter Pullem, 53 de ani, este noul director de vânzări al Lufthansa Group pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. De la 1 ianuarie 2017, acesta coordonează activităţile comerciale şi de vânzări desfăşurate de Lufthansa Group în 17 ţări, inclusiv în România, Polonia, Grecia, Ungaria şi Cehia. El a preluat noua funcţie de la Ofer Kisch, care a deţinut această poziţie timp de şase ani

România reprezintă una dintre principalele pieţe din portofoliul lui Peter Pullem, companiile aeriene din grup – Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS – operând peste 135 de zboruri săptămânale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Iaşi. În plus, începând cu 27 martie, frecvenţa zborurilor de la Sibiu la Munchen creşte de la două zboruri pe zi la trei curse pe zi.

Peter Pullem şi-a început cariera în grupul Lufthansa în 1986, alăturându-se departamentului de vânzări al companiei Lufthansa. Ulterior, a deţinut numeroase funcţii de conducere în departamentele de management de produs, logistică, relaţii comerciale cu alte companii aeriene, precum şi administrarea canalelor de distribuţie.

În 2000, el  a intrat în echipa companiei de transport Thomas Cook AG, preluând coordonarea tuturor activităţilor de vânzări şi distribuţie. După patru ani, s-a întors în Lufthansa Group în poziţia de director de vânzări al Lufthansa Cargo pentru Germania, Europa şi Africa. În 2007, a devenit Managing Director al Lufthansa Worldshop, funcţie pe care a deţinut-o timp de 7 ani. Apoi, din 2014, Peter Pullem a fost numit Vicepreşedinte de vânzări şi marketing pentru pieţele internaţionale în cadrul SWISS, funcţie pe care a deţinut-o până la noua numire.

Peter Pullem deţine o diplomă în Economia Afacerilor de la Universitatea de ştiinţe Aplicate din Rendsburg, este căsătorit şi are doi copii. El va lucra din Viena şi va raporta vicepreşedintelui de vânzări Lufthansa Group pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO