Profesii

Lucian Miess, fondator GETT’S, saloane de înfrumuseţare: Este o prăbuşire cu 80-100% a încasărilor. Riscul este de faliment brusc pentru că nu putem genera suficient venit care să acopere salariile şi obligaţiile către mall-uri

Lucian Miess, fondator GETT’S, saloane de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.03.2020, 13:49 827

Lucian Miess (46 ani), fondator şi proprietar al GETT’S, reţea privată de saloane de înfrumuseţare prezentă pe piaţa locală de peste 20 de ani, a spus că vizitele în cele 10 saloane de înfrumuseţare pe care le operează s-au diminuat până aproape de 100%.

„În aceste condiţii clienţii şi-au diminuat până la aproape total vizitele în saloane. Este o prăbuşire cu 80-100% a încasărilor. Angajaţii sunt speriaţi, unii îşi iau concedii medicale, fără plată, alţii refuză să mai vină, lăsând saloanele în imposibiliatea de a funcţiona”, a spus pentru ZF Lucian Miess.

În cadrul reţelei lucrează 250 de angajaţi. Lucian Miess spune că efectul legii prin care statul asigură 75% din salariul părinţilor care stau acasă cu copiii este „că i-a transformat pe aceşti angajaţi în şomeri”.

„Statul nu rezolvă o problemă dacă o pune pe umerii unor firme care nu pot plăti, slăbite tot de stat prin lipsa de reglementare specifică, cu TVA de 19% deşi ar fi trebuit micşorat că în Horeca, având în vedere că peste 80% din venituri vin din manoperă, sau cu tipsul nereglementat, stat care nu reuşeşte să închidă cercul între o măsură luată şi efectele sale în piaţă. Evident că marii jucători nici măcar nu sunt consultaţi înaintea oricăror astfel de decizii.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO