Profesii

Lovitură de teatru: Investigaţie în Franţa privind finanţarea campaniei electorale a lui Emmanuel Macron

Lovitură de teatru: Investigaţie în Franţa privind...

Autor: Mihai Draghici

25.06.2018, 16:41 518

Autorităţile franceze au iniţiat o investigaţie preliminară care vizează rolul jucat de metropola Lyon în finanţarea campaniei electorale a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, afirmă surse judiciare citate de cotidianul Le Figaro.

Ancheta a fost lansată în urma plângerii formulate de politicieni de dreapta care au denunţat modul în care Primăria oraşului Lyon s-a implicat în campania electorală a lui Emmanuel Macron.

Investigaţia a fost iniţiată vineri de Poliţia judiciară şi vizează presupuse fapte de "finanţare ilegală a campaniei electorale", "deturnare de fonduri publice", "abuz de servicii sociale" şi "tăinuire".

Potrivit cotidianului Ouest France, ancheta este rezultatul unei plângeri formulate de politicieni din Lyon care sunt membri ai partidului Republicanii (dreapta, centru-dreapta). Procurorii suspectează folosirea ilegală de fonduri municipale în campania electorală prezidenţială a lui Emmanuel Macron, care înainte de a deveni preşedinte al Franţei a fost ministru al Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO