Profesii

Klaus Iohannis: La DIICOT voi la o decizie săptămâna viitoare

Klaus Iohannis: La DIICOT voi la o decizie săptămâna...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

12.07.2018, 15:10 134

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că va lua o decizie în ceea ce priveşte conducerea DIICOT în cursul săptămânii viitoare, fiind propus deja de către ministrul Justiţiei şi aviz de CSM procurorul Felix Bănilă.

"În ceea ce priveşte DIICOT, voi lua o decizie săptămâna viitoare, când se încheie summit-ul NATO, iar în ceea ce priveşte DNA, când se va demara procedura, vom proceda conform legii. Preşedintele nu negociază aceste chestiuni. Aceste chestiuni probabil se negociază de minstrul Justiţiei, înainte să facă acest propuneri. Cel puţin aşa este logic", a declarat, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis.

La începutul lunii iunie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a lui Oliver Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Propunerea a fost transmisă apoi către Administraţia Prezidenţială.

Ulterior, procurorii DIICOT au decis, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care să îi solicite respingerea propunerii ministrului Justiţiei de numire a lui Felix Bănilă la conducerea Direcţiei, potrivit unor surse judiciare. Procurorii DIICOT au transmis, în solicitare, că proiectul conceput de Felix Bănilă arată în mod clar că acesta nu s-a documentat corespunzător, nu cunoaşte şi nu înţelege structura, competenţa şi aspiraţiile Direcţiei.

Potrivit legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO