Profesii

Irena Pichola, Deloitte Polonia: Companiile au nevoie de o nouă funcţie executivă, de un director de sustenabilitate, care să integreze strategia de sustenabilitate în strategia de business

Videoconferinta Deloitte ZF - Ce înseamnă noul trend global ESG - environmental, social, governance? Ce impact va avea asupra companiilor din România şi asupra finanţării bancare?

Irena Pichola, Deloitte Polonia: Companiile au nevoie de...

Autor: Răzvan Botea

29.06.2021, 11:58 177

Irena Pichola, partener, liderul echipei specializate în consultanţă în durabilitate la nivelul Europei Centrale, Deloitte Polonia, a spus că, în condiţiile trendului global ESG - environmental, social, governance. Companiile au nevoie de un director de sustenabilitate (Chief Sustenability Officer) care să integreze în strategia generală a companiei strategia de sustenabilitate.

„Pentru a susţine această schimbare, avem nevoie de specialişti. Vedem că instituţiile financiar-bancare sunt din ce în ce mai interesate de profesionalizarea schimbărilor. Avem un studiu de acum un an despre funcţia de director de sustenabilitate. A fost clar că este nevoie de o persoană care să integreze în planul strategic de business această strategie de sustenabilitate”, a spus ea, în cadrul evenimentului Deloitte şi ZF - Ce înseamnă noul trend global ESG - environmental, social, governance? Ce impact va avea asupra companiilor din România şi asupra finanţării bancare?

Ce a mai spus Irena Pichola

ESG este în acest moment la fel de importantă cum era acum 30 de ani, diferenţa este că mai mulţi oameni sunt conştienţi de asta în zilele noastre. Datorită nivelului de conştientizare, este o presiune uriaşă.

Cetăţenii şi comunităţile sunt din ce în ce mai conştiente de ESG şi pun presiune. Businessurile trebuie să răspundă, inclusiv la aşteptările angajaţilor. Businessurile care nu se vor transforma, vor muri.

Transformarea trebuie finanţată, iar finanţarea va fi cheia pentru această transformare.

Marea întrebare nu este despre costuri, ci despre investiţii. Vedem că este un angajament comun, pentru a se asigura schimbare. Vedem sume imense alocate de Uniunea Europeană pentru a susţine transformarea. Cred că niciodată nu a fost un moment ca acesta pentru companii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO