Profesii

Un investitor individual al BCR, nemulţumit de preţul oferit de Erste în trecut pentru minoritarii BCR, este revoltat că Erste nu a făcut o ofertă şi pentru minoritari. „Ca şi când minoritarii nu ar exista. Sunt acţiuni moarte, nu am ce face cu ele”

Un investitor individual al BCR, nemulţumit de preţul...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2018, 15:54 1406

Clara Popescu, proprietar a 180.000 de acţiuni BCR evaluate la 24.000 de euro la pretul oferit de Erste pentru 6% din BCR detinute de SIF Oltenia, consideră că anunţul de astăzi, prin care austriecii de la Erste preiau încă 6,29% din BCR de la SIF Oltenia şi ajung la 99,88% din cea mai mare instituţie de credit din România, este unul ca şi când minoritarii nu ar exista. După anunţul tranzacţiei de astăzi, Erste a trimis către ZF că pentru moment nu are un plan concret pentru a relua oferta pentru minoritari.

„Probabil că SIF Oltenia a fost dezamăgită de valoarea dividendului plătit de BCR şi acesta ar putea fi motivul pentru care a decis să vândă. Deşi s-a lăudat că BCR a obţinut profit frumos, au dat dividende ca o bătaie de joc: 0,014 lei pe acţiune. Acţiunile pe care le am la BCR sunt acţiuni moarte, nu am ce face cu ele pentru că nu pot să le vând. Stau şi mă uit la ele”, spune Clara Popescu pentru ZF.

Erste a făcut în trecut oferte minoritarilor în 2014, 2013 şi 2012, oferindu-le astfel posibilitatea de vânzare a acţiunilor, însă Clara Popescu spune că nu a vândut atunci întrucât preţul i s-a părut mic. Spre comparaţie în 2014 Erste oferea minoritarilor 0,79 lei pe acţiune, faţă de 0,64 lei pe acţiune cât a cumpărat de la SIF Oltenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO