Profesii

„Învăţămintele” lui 2014 în materie de HR: Cum se va vedea reducerea CAS pe piaţa muncii şi în ce industrii sunt aşteptate creşteri salariale anul acesta

Până în prezent au avut loc 14 ediţii ale HR Insider, la care au participat aproape 200 de specialişti în resurse umane

Până în prezent au avut loc 14 ediţii ale HR Insider, la care au participat aproape 200 de specialişti în resurse umane

Autor: Corina Mirea

26.01.2015, 00:08 711

Vineri, 30 ianuarie, ZF Corporate deschide seria întâlnirilor HR Insider din 2015 cu un subiect mereu în actualitate: salariile şi potenţialul de creştere al acestora. Tema primei ediţii a HR Insider de anul acesta va fi „Care sunt departamentele, industriile şi oraşele cu cele mai bune perspective de creştere salarială în 2015?“.

HR Insider, evenimentul lunar organizat lunar de platforma online de ştiri de business a Ziarului Finan­ciar - ZF Cor­po­rate - pentru specialiştii în resurse umane a adunat anul trecut 100 de traineri, recruiteri, directori de HR  sau headhunteri, care au dezbătut cele mai fierbinţi subiecte de pe piaţa locală a muncii. 

În 2014 bugetele nu au dat semne prea mari de creştere faţă de 2013, angajatorii fiind la fel de reticenţi în privinţa investiţiilor în majorări salariale în favoarea programelor de training, în recrutare sau motivare şi retenţie. Astfel că şi anul acesta tema creşterilor sala­riale  rămâne deschisă, mai ales că la finalul lui 2014 guvernul a decis redu­cerea CAS cu cinci puncte procentuale, ceea ce, măcar în teorie, ar trebui să ducă fie la majorarea efectivelor de personal de pe piaţa muncii, fie la un plus în veniturile salariaţilor.

Practic însă, puţini angajatori au susţinut că pentru anul în curs au bu­getat creşteri de salariu pe baza acestei reduceri, preferând ca toate economiile să meargă către instruirea angajaţilor.  Dar numai a celor cu potenţial. Şi nici autorităţile nu le inspiră prea multă încredere, astfel că stau în expectativă pentru a fi siguri că această masură este de durată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO